Eivissa en bici


Aquest document fa una descripció d'una setmana d'Agost de 1996 en la qual es va recórrer l'illa d'Eivissa en bicicleta. Cada dia es troba en una pàgina separada, amb una explicació detallada del recorregut i del paisatge. Les distàncies es varen mesurar amb un tacógraf electrònic (prou senzill) instal.lat a la bicicleta. Degut a l'acció directa dels raigos del sol i de la calor l'aparell es desconectava de tant en tant, per la qual cosa hi pot haver mínims errors a les distàncies.
Les diferents etapes realitzades són les següents:
Dia Recorregut Distància
1 Eivissa- Ses Salines - Costa sur - Sant Josep- Cala Bassa 40,2 Km
2 Cala Bassa - Sa Talaiassa - Costa occidental - Cala Bassa 38,9 Km
3 Cala Bassa - Sant Antoni - Eivissa(bus) - Sant Antoni 8,8 Km
4 Sant Antoni - Santa Gertrudis - Es Canà 32,3 Km
5 Es Canà - Cala Boix - Es Canà - Sta. Eulària - Es Canà 36 Km
6 Es Canà - Eivissa 20,9 Km

La marxa del viatge es prou lenta, però es que la calor apretava al igual que les costeres de l'illa, algunes de les quals eren imposibles de pujar, a no ser que es fóra un Indurain o similar.

Una de les pàgines inclou un mapa de l'illa amb les etapes realitzades. Aquest mapa es simplement orientatiu. La realitat és que es pot anar sense cap mena de mapa seguint les indicacions explicades a la página corresponent a cada dia. No obstant aixó nosaltres dúiem dos mapes. Un militar escala 1:100.000 i altre turístic d'Eivissa i Formentera a escala 1:75.000. Els mapes estan prou be, però com tot presenten alguns errors sense molta importància.

També hi han algunes fotos preses durant la travessia (amb una càmera de cartró de gastar i tirar).

Bé, dons espere que aquesta informació puga ser-li útil a algú.